top banner
Разпечатай

Боарон Самбукус Нигра 5 CH

Boiron Sambucus Nigra 5 CH
снимка на Боарон Самбукус Нигра 5 CH
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта

 

Боарон Самбукус Нигра 5 CH


Boiron Sambucus Nigra 5 CH



Боарон Самбукус Нигра e хомеопатичен продукт. Боарон Самбукус Нигра (черен бъз) е висок храст с дървовидна структура, срещащ се повсеместно в гористите местности на умесения климатичен пояс. Тинктурата майка използва съцветия в прясно състояние в период на цъфтеж. Тя е богата на свободни и естерифицирани мастни киселини, флавонови хетерозиди, пиперизинови алкалоиди и минерални вещества.

Боарон Самбукус Нигра се препоръчва за употреба при суха хрема с обтуриран нос, стридозен ларингит, астма с характерната тахидиспнея и спастична коклюшоподобна кашлица, коклюш и др.

Боарон Самбукус Нигра може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

Лекарите хомеопати назначават хомеопатични препарати след извършване на интервю с пациента. По време на него специалиста задава въпроси свързани с оплакванията, болестите и психологическите проблем на пациента. Ако се налага се извършва и фискален преглед на пациента и се правят допълнителни изследвания. Събира се информация за минали заболявания, тяхната повторяемост и ритъм. В някои случаи се задават малко странни въпроси към пациента, но тяхната цел е да се намери подходящото лекарство за индивидуалния случай.

1.Произход:

Растителен - Черен бъз, сем. Бъзови.


2.Тропизъм:


Дихателна система. Кожа.

3.Показания


Суха хрема с пълно запушване на носа.

Стридорозен ларингит, псевдокруп, най-вече при деца.

Коклюш.

Астмоподобна диспнея.

Предписва се в ниски разреждания (най-често 5СН) по пет гранули на всеки 5 до 10 минути при ларингит и диспнея; приемите се разреждат в зависимост от подобрението.

Трябва да се отбележи, че при ларингит и диспнея  симптомите се влошават обикновено през нощта.

 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.