top banner
Разпечатай

Боарон Вератрум Албум 15 CH

Boiron Veratrum Album 15 CH
снимка на Боарон Вератрум Албум 15 CH
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта

Боарон Вератрум Албум 15 CH

 

Boiron Veratrum Album 15 CH

 

Боарон Вератрум Албум e хомеопатичен продукт. Боарон Вератрум Албум (бяла чемерика) е високо, тревисто растение от семейство Кремови, широко разпространено в нашите георгафски ширини предимно по високопланинските поляни и пасища. Тинктурата майка използва свежата подземна част на растението. Богата е на минерални вещества, органични киселини и стероидни алкалоиди.

Боарон Вератрум Албум се препоръчва за употреба при гастроентерити, ентероколити, диарии, изразена констипация, придружена с ваготоничен синдром, спазмофилични прояви и др.

Боарон Вератрум Албум може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

Лекарите хомеопати назначават хомеопатични препарати след извършване на интервю с пациента. По време на него специалиста задава въпроси свързани с оплакванията, болестите и психологическите проблем на пациента. Ако се налага се извършва и фискален преглед на пациента и се правят допълнителни изследвания. Събира се информация за минали заболявания, тяхната повторяемост и ритъм. В някои случаи се задават малко странни въпроси към пациента, но тяхната цел е да се намери подходящото лекарство за индивидуалния случай. 

ПРОИЗХОД:

Растителен - Бяла чемерика, сем. Кремови 

ТРОПИЗЪМ:

Храносмилателна система.

Парасимпатикус 

СИМПТОМИ:

Бледност на лицето.

Главоболие.

Желание за плодове, кисели ястия и студени напитки.

Студена пот на челото.

Фебрилитет с извънредно силно безпокойство и редуване на униние и психомоторна възбуда, с делир, ту фурилунден /крясъци, пристъпи на насилие, късане на дрехи/, ту словоохотливост и понякога със сексуална възбуда.

Цианоза на крайниците. 

ПОКАЗАНИЯ:

Храносмилателна система

Холороподобна диария с много обилни изпражнения, бързо обезводняване, силно изразена алгидност и тенденция към колапс и спастични коремни болки. Среща се при хранителни интоксикации, токсикоза при кърмачета, холера. 

Вегетативна нервна система

Спазмофилия: с крампи, контрактури с усещане за силен студ, тенденция към колапс, понякога с диария.

Някои състояния на делир, напр. при мъчителна дисменорея в  пубертета, маниакални състояния в послеродовия период.

Дисменорея - когато спастичните менструални болки причиняват състояние на липотимия, дори синкоп с повръщане, обилна диария и студена пот.

 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.