top banner
Разпечатай

Боарон Винка Минор 9 CH

Boiron Vinca Minor 9 CH
снимка на Боарон Винка Минор 9 CH
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта


Боарон
Винка Минор 9 CH

 Boiron Vinca Minor 9 CH



Боарон
Винка Минор e хомеопатичен продукт. Боарон Винка Минор е малък род. Включва седем вида - дървета, храсти и тревисти растения.  У нас много добре е известна дребнолистната (Vinca minor) наричана  зеленика,  влачи градина, самодивско цвете, чупи гърне. Широко разпространена из цялата страна, тъй като може да се отглежда в различни климатични условия - по влажни, сенчести и усойни, също и на слънчеви места, а много често се засажда в площ за подпомагане контрола на ерозията.

Използва се надземната част - трева (Herba Vincae minoris) и листата (Folia Vincae minoris).Зимзеленът - Vinca minor L., не трябва да се смесва с Vinca major L., чиито листа са със сърцевидна форма и към долния си край са стеснени изведнъж в дръжка, или с диворастящия у нас вид Vinca herbacea W. et K., който е с дъгообразно извити и вкореняващи се върхове на стъблата и с продълговато яйцевидни, по краищата ресничести, тънки, опадащи през зимата листа.

Боарон Винка Минор има способност да понижава артериалното налягане, това се дължи на съдържащите се в него алкалоиди и по - специално на винкамина. По характера на своето действие тези алкалоиди се доближават до алкалоидите на индийския храст рауволфия серпентина, от който се получава известният резерпин. Притежава способността да успокоява нервната система. Разширява мозъчните кръвоносни съдове, премахва главоболието, дължащо се на спазми на тези съдове.

Използва се за лечение на леки и умерени форми на хипертонична болест. Притежава още кръвоспиращо, затягащо и противовъзпалително действие.

Боарон Винка Минор може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

Лекарите хомеопати назначават хомеопатични препарати след извършване на интервю с пациента. По време на него специалиста задава въпроси свързани с оплакванията, болестите и психологическите проблем на пациента. Ако се налага се извършва и фискален преглед на пациента и се правят допълнителни изследвания. Събира се информация за минали заболявания, тяхната повторяемост и ритъм. В някои случаи се задават малко странни въпроси към пациента, но тяхната цел е да се намери подходящото лекарство за индивидуалния случай.



 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.