top banner
Разпечатай

Боарон Меркуриус Коросивус 9 CH

Boiron Mercurius Corrosivus 9 CH
снимка на Боарон Меркуриус Коросивус 9 CH
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта

Боарон Меркуриус Коросивус 9 CH

Boiron Mercurius Corrosivus 9 CH

Боарон Меркуриус Коросивус e хомеопатичен продукт. Боарон Меркуриус Коросивус (живачен друхлорид) представлява прахообразно вещество в белезникав црят, лесно разтворимо във вода и алкохол.

Боарон Меркуриус Коросивус се препоръчва за употреба при улцерохеморагични букални афти и гингивостоматити, ентероколитни синдроми, хеморагични ректоколити, болест на Крон, свръх цистити с болезнена диуреза и др.

Боарон Меркуриус Коросивус може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

Лекарите хомеопати назначават хомеопатични препарати след извършване на интервю с пациента. По време на него специалиста задава въпроси свързани с оплакванията, болестите и психологическите проблем на пациента. Ако се налага се извършва и фискален преглед на пациента и се правят допълнителни изследвания. Събира се информация за минали заболявания, тяхната повторяемост и ритъм. В някои случаи се задават малко странни въпроси към пациента, но тяхната цел е да се намери подходящото лекарство за индивидуалния случай.

Ключова характеристика:



Реактивен



Източник:



Живак



Стресове:



Уязвими по отношение на спънки от рода на съдебни дела и делови проблеми. Страдат от изневяра, отхвърляне, разочароване и прекаляване със секса.



Нагласа:



Изключително чувствителни към всичко. Ако ги посрещнете топло и ги накарате да се чувства сигурни, ще се отворят и ще разцъфнат пред вас, но забележат ли и най-дребния негативизъм, веднага отново ще се отдръпнат. Така че подобно на живачния термометър, те усещат емоционалната температура на всяка ситуация и реагират невероятно бързо. Това е техният отличителен белег. Когато се затворят, понякога започват да заекват и да треперят, но отпуснат ли се, тези симптоми изчезват. Следователно Mercurius могат да бъдат крайно затворени и предпазливи, а нерядко и подозрителни (често гледат с ъгълчетата на очите си).

В интимните връзки имат склонността да се вкопчват в партньора си. Това понякога е свързано със сексуална свръхактивност. Обичат да флиртуват. Правят го и децата, които обикновено са твърде развити за възрастта си. Почти винаги чувстват вътрешна припряност, свързана с убеждението, че не могат да се справят и че ситуацията е по-силна от тях. Външно са консервативни хора, защото имат нужда от стабилен живот, който да противостои на вътрешното им състояние на разпадане. Проявяват непоследователност и ниско самочувствие. Раними са по отношение на критиката и често намразват този, който ги е обидил. Това води и до агресивни пориви. Обожават хляб и масло, имат повишено слюноотделяне (особено бебетата) и понякога заекват.



Живакът:



Този метал прилича на наелектризирано желе и затова хората от типа Mercurius са чувствителни, импулсивни и треперещи. Живакът е единственият течен метал и е най-тежката течност. За да се задържи цялостен, има нужда от огромно повърхностно напрежение, което противостои на вътрешната тенденция към разпадане. Ето защо индивидите от този тип често страдат от заблудата, че са заобиколени от врагове или че водят война вътре в себе си и с околните. Понякога са параноици и имат усещане за раздвояване и отчуждение. В миналото живакът е бил наричан минералът хамелеон поради способността си да отразява окръжаващата среда като огледало. Затова и хората Mercurius са в известен смисъл измамни – те отразяват външната ситуация, а не вътрешното си състояние. При леко сътресение, топчето живак се разпада на множество малки частички. Ако не е затворен в съд, металът като цяло е твърде нестабилен. Хората тип Mercurius също са извънредно податливи на всякакви сътресения. Те са лабилни и импулсивни, не могат да си намерят място нито във физически, нито в психологически план и лесно рухват. Живакът образува амалгама д други вещества, които го стабилизират. По същия начин човекът от този тип се слива със своя партньор в стремежа си към сигурност.



Травмата като заболяване:



Чести ушни проблеми при бебетата. Заболяване на средното ухо. Оплаквания от зъбите и венците. Улцеративен колит. Паркинсонова болест.

 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.