top banner
Разпечатай

Боарон Кроталус Хоридус 9 СН

Boiron Crotalus Horidus 9 CH
снимка на Боарон Кроталус Хоридус 9 СН
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта

Боарон Кроталус Хоридус 9 СН

Boiron Crotalus Horidus 9 CH

Боарон Кроталус Хоридус е хомеопатичен продукт. Боарон Кроталус Хоридус (гърмяща змия) е влечуго, обитаващо скалистите терени на Северна Америка. Достига дължина до 2м. Има на края на кафявата си опашка поредица от големи, конусообразни люспи, които при раздвижването си издават пронизителен шум. Тинктурата майка се приготвя от изсушената и сублимирана отрова на змията. Съдържа токсини с невротоксично въздействие като кротоксин, състоящ  се от кротомин и кротоктин. Последният засилва пропускливостта на малките съдове, води до спазъм на гладката мускулатура и понижава кръвното налягане.

Боарон Кроталус Хоридус се препоръчва за употреба при инфекциозни болести с изявена хеморагична симптоматика (ДНК-синдром), хеморагични трески – денга, жълта треска, лептоспироза, менигококцемин и т.н; Трудноовладяеми маточни кръвотечения и др.

Боарон Кроталус Хоридус може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

             

Симптоми:
Прояви на хеморагична диатеза, поради несъсирваемост на кръвта. Токсо-инфекциозен синдром с адинамия. Усещане за парене като от нажежено желязо. Главоболие в тила с пулсиране. Стягане в областта на езика и гърлото. Прекордиална болка с ирадиация към лявата ръка и скапула. Неутолима жажда. Непоносимост към носене на колан.

1. Инфекциозни показания

-   инфекциозни болести с изявена хеморагична симптоматика (ДИК-синдром), хеморагични трески- денга, жълта треска, лептоспироза, менигококцемии и т.н. В тези случаи медикаментът често пъти е допълван от Phosphorus 15СН по 10 гранули доза глобули.

Rp.) Crotalus horridus 9СН– 2 пъти по 5 гранули в течение на 2 седмици.

 

2. Гинекологични показания

-   трудноовладяеми маточни кръвотечения

Rp.) Crotalus horridus 9СН– по 5 гранули на всеки час до купиране на симптома.

NB! Отново е удачно да бъде комбиниран с Phosphorus в 15СН една доза глобули еднократно.

3. УНГ-показания

-   персистиращи епистаксиси (Melilotus, Arnica montana)

Rp.) Crotalus horridus 9СН– по 5 гранули на всеки час. Приемите се разреждат при купиране на симптоматиката.

Заключение:

Crotalus horridus е лекарство с ограничено действие в “Материя медика”, но изключително надежден медикамент в комплексното лечение на тежките инфекциозни състояния, протичащи с ДИК-синдром.


Забележка:
За избора на хомеопатично лекарство се посъветвайте с вашия хомеопат. Самолечението с хомеопатични лекарства не е желателно.

 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.