top banner
Разпечатай

Боарон Вибурнум Oпулус 5 CH

Boiron Viburnum Opulus 5 CH
снимка на Боарон Вибурнум Oпулус 5 CH
Добави в моя бележник Бележник

Без рецепта

Боарон Вибурнум Oпулус 5 CH

 Boiron  Viburnum Opulus 5 CH


Боарон Вибурнум Oпулус
e хомеопатичен продукт. Боарон Вибурнум Oпулус е храст с височина до 3 метра и кафеникава кора. Клонките, долната повърхност на листата и дръжките са сиви. Листата са срещуположни, три- и пет-листни, едроназъбени, почти гладки, а отдолу мъхести. Цветовете са бели, петолистни, събрани в щитовидни съцветия, като крайните цветчета в съцветието са значително по-едри от средните. Плодовете са овални, ярко червени, без костилки. Растението е студоустойчиво, сенколюбиво, непридирчиво към почвите. Расте по долините на реките, бреговете на езера и блата, във влажни зони, просеки и поляни. Отглежда се в паркове и градини.

Боарон Вибурнум Oпулус се използват за лечение на различни заболявания, най-вече поради съдържанието на гликозид и танини, оказващи стягащо, кръвоспиращо, противовъзпалително действие и повишават тонуса на маточната мускулатура. Кората се приема във вид течен екстракт като кръвоспиращо средство при вътрешни, особено маточни кръвотечения. Отвара от кора се използва като външно средство при кървене от носа. Плодовете притежават успокояващ и тонизиращ ефект, заради което са полезни при неврози, хипертония и съдови спазми. Отвара от плодове на калина с мед, приемана докато е топла, дава добър резултат при простудна кашлица и треска, разстройство, водянка и при пресипване на гласа.

Боарон Вибурнум Oпулус може да се закупи в аптеките без рецепта, но за правилна употреба е препоръчителна консултация с лекар хомеопат.

Лекарите хомеопати назначават хомеопатични препарати след извършване на интервю с пациента. По време на него специалиста задава въпроси свързани с оплакванията, болестите и психологическите проблем на пациента. Ако се налага се извършва и фискален преглед на пациента и се правят допълнителни изследвания. Събира се информация за минали заболявания, тяхната повторяемост и ритъм. В някои случаи се задават малко странни въпроси към пациента, но тяхната цел е да се намери подходящото лекарство за индивидуалния случай.



 

Заместители / Подобни

Вносител

  • Боарон БГ ЕООД

Производител

  • Боарон, Франция

Фармакологична група

ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.