top banner
Разпечатай

Руконест инжекционен разтвор 2100 IU х 1 бр

Ruconest solution for injection 2100 IU x 1
снимка на Руконест инжекционен разтвор 2100 IU х 1 бр
Добави в моя бележник Бележник

С рецепта

Показания за RUCONEST

RUCONEST® е рекомбинантен С1-екстеразен инхибитор, показан за лечение на остри пристъпи при възрастни и подрастващи пациенти с наследствен ангиоедем (НАЕ). При клиничните проучвания не е установена ефективност при пациенти с наследствен ангиоедем с ларингеални пристъпи.

Дозировката и начинът на приложение на Руконест се определят от лекар-специалист.

Важна информация за безопасност за RUCONEST

RUCONEST® (C1 естеразен инхибитор [рекомбинантен]) не е подходящ за всеки. Не приемайте RUCONEST ако имате анамнеза за алергия към зайци или продукти от зайци. Не приемайте RUCONEST ако имате анамнеза за животозастрашаващи незабавни алергични реакции към C1 естеразни инхибиторни препарати, включително анафилаксия.

Ако получите уртикария, бледо червени, надигнати, сърбящи подутини (уртикария), стягане в гърдите, хрипове, ниско кръвно налягане (хипотония), и / или анафилаксия по време на или след инжектиране на RUCONEST, прекратете RUCONEST и незабавно се свържете с Вашия лекар. Това може да са признаци и симптоми на алергични реакции.

Продукти, подобни на RUCONEST са свързани с тромбоемболични събития. Преди да вземе RUCONEST, моля, уведомете Вашия лекар, ако имате анамнеза за кръвни съсиреци (тромбоза), ако Вашият лекар е казал, че имате удебеляване на стените на артериите (атеросклероза), използвате орални контрацептиви (т.е. естроген или прогестерон ). Ако сте бременна, планирате да забременеете, или кърмите, консултирайте се с вашия лекар, преди да приемете RUCONEST.

Най-честите нежелани реакции RUCONEST в клинични проучвания включват: главоболие, гадене и диария. Сериозна нежелана реакция, анафилаксия се съобщава при RUCONEST клинични проучвания.

Използва се при заболявания

Противопоказни заболявания

Заместители / Подобни

Производител

  • PHARMING GROUP N.V.

ATC класификация:

B02AB03 – c-1-ЕСТЕРАЗЕН ИНХИБИТОР
B02AB ИНХИБИТОРИ НА ПРОТЕИНАЗАТА
B02A АНТИФИБРИНОЛИТИЦИ
B02 АНТИХЕМОРАГИЧНИ СРЕДСТВА
B КРЪВ И КРЪВОТВОРНИ ОРГАНИ

Фармакологична група

ХЕМОСТАТИЧНИ СРЕДСТВА

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.