top banner
Разпечатай

Фанди прах и разтворител за инжекционен разтвор 1000 IU

Fanhdi powder and solvent for slution for injection 1000 IU
снимка на Фанди прах и разтворител за инжекционен разтвор 1000 IU
Добави в моя бележник Бележник

С рецепта

Фанди е лекарствен продукт, който съдържа човешки коагулационен фактор VIII и човешки фактор на фон Вилебранд. Фанди е продукт, който се прилага при пациенти с хемофилия. Фанди е лекарствен продукт, който се отпуска по лекарско предписание.

Показания: Хемофилия А: Лечение и профилактика на кръвоизливи при пациенти страдащи от хемофилия А (вроден дефицит на фактор VIII). Този продукт може да се използва за коригиране на придобит дефицит на фактор VIII. Болест на Фон Вилебранд. Фанди е показан за превенция и лечение на кръвоизливи при пациенти с болест на фон Вилебранд (VWD), когато лечението само с десмопресин (DDAVP) е неефективно или е противопоказано.

Дозировка и начин на приложение: Лечението трябва да се започне под наблюдение на лекар с опит в лечението на хемофилия. Няма достатъчно данни от клинични изпитвания, за да се препоръча употребата на Фанди при деца под 6-годишна възраст за разрешените показания. Продуктът се прилага интравенозно. Фанди трябва да се прилага със скорост не по-голяма от 10 ml/min. За пълната информация прочетете кратката характеристика на продукта!

Противопоказания: Свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: Като при всеки друг лекарствен продукт, съдържащ протеин за интравенозно приложение, са възможни алергични реакции. Продуктът съдържа следи от човешки протеини, различни от фактор VIII. Пациентите трябва да бъдат информирани за ранните прояви на реакциите на свръхчувствителност, включващи обриви, генерализирана уртикария, стягане в гърдите, хрипове, спадане на кръвното налягане, анафилаксия. Пациентите трябва да бъдат посъветвани, при настъпване на тези симптоми, незабавно да прекратят инжектирането и да се свържат с техния лекар.За пълната информация прочетете кратката характеристика на продукта!

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие: Няма известни взаимодействия на продукти, съдържащи комплекса човешки FVIII/VWF, с други лекарствени продукти.

Бременност и кърмене: Не са провеждани проучвания за въздействието върху репродуктивността при животни на комплекса FVIII/VWF. Поради това, по време на бременност и кърмене комплексът FVIII/VWF трябва да се прилага само ако е абсолютно показан.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини: Фанди не повлиява или повлиява в незначителна степен способността за шофиране или работа машини.


Използва се при заболявания

Противопоказни заболявания

Заместители / Подобни

Вносител

  • Instituto Grifols S.A

Производител

  • Instituto Grifols S.A

ATC класификация:

B02BD02 – КОАГУЛАЦИОНЕН ФАКТОР VIII
B02BD ФАКТОРИ НА КРЪВОСЪСИРВАНЕТО
B02B ВИТАМИН К И ДРУГИ ХЕМОСТАТИЦИ
B02 АНТИХЕМОРАГИЧНИ СРЕДСТВА
B КРЪВ И КРЪВОТВОРНИ ОРГАНИ

Фармакологична група

ХЕМОСТАТИЧНИ СРЕДСТВА

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.