top banner
Разпечатай

Бивацин дермален спрей, прах х 150 мл

Bivacyn dermal spray, powder x 150 ml
снимка на Бивацин дермален спрей, прах х 150 мл
Добави в моя бележник Бележник

С рецепта

Бивацин е спрей за приложение върху кожата. Бивацин съдържа две активни съставки - неомицин и бацитрацин. Бивацин се прилага за третиране на рани от различен произход. Бивацин е лекарство, което се отпуска по лекарско предписание.


BIVACYN® Cutaneous spray, powder БИВАЦИН® дермален спрей, прах

NEOMYCIN / BACITRACIN

Активни вещества : антибиотиците neomycin и bacitracin
Помощни вещества : колоидален силициев диоксид, NORPAR 5S,
DRIVOSOL 27.

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба :

Lek Pharmaceuticals d.d., Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia

 

1. КАКВО Е BIVACYN И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗУВА

Bivacyn е комбинация от двата антибиотика neomycin и bacitracin за лечение и профилактика от инфекции. Той убива бактериите, които причиняват инфекцията.
Използва се като дермален ( кожен) спрей само за външна употреба.

BIVACYN® spray се продава като :
БИВАЦИН® дермален спрей, прах.

Всеки 150 ml от дермалния спрей, прах съдържат 165 000 IU neomycin под формата на neomycin sulphate и 12 500 IU bacitracin

Опаковка:

Кутии със спрей опаковки по 150 ml спрей.

 

За какво се използва BIVACYN® spray?

Той се изплозва за външно ( локално прилагане върху кожата ) лечение на всяка от следните инфекции

• Епидермална пиодермия ( от групата на импетиго ) - гнойна инфекция на кожата

• Епидермокутанна пиодермия ( фоликулит ) - основно предотвратява разпространението на гнойната инфекция върху кожата около космените фоликули.

• Инфекции, причинени от повърхностни рани, изгаряния или разязвявания

• Профилактика на гнойни суперинфекции в случаи на повишен риск от техните причинители (херпес симплекс, херпес зостер инфекции или ужилвания от насекоми )

• Профилактика на инфекции след хирургическа намеса

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗУВАТЕ BIVACYN Да не се прилага, ако :

Сте свръхчувствителни към neomycin и други аминогликозидни антибиотици, bacitracin или други съставки на този лекарствен продукт.

 Специални предпазни мерки при употреба

Лекарственият продукт не трябва да се прилага върху големи повърхности ( > 20% ) от увредената кожа ( отворени рани, изгаряния или разязвявания ), тъй като могат да се появят вследствие на системната абсорбция и токсични ефекти от двата антибиотика. Кажете на Вашия лекар, ако имате някакви хронични заболявания, нарушения в обмяната на веществата, ако сте свръхчувствителен към някакво лекарство, както и за всички други лекарства, които взимате. Изисква се предпазливост при увредена бъбречна функция, тъй като съществува потенциална опасност лекарственият продукт да увреди бъбрека. 

 Ако имате остра или упорита инфекция, Вие се нуждаете от хирургически процедури и допълнително системно лечение с антибиотици.
Трябва да прекратите употребата на Bivacyn, ако се появят признаци на възпаление или реакции на свръхчувствителност ( кожни обриви, отоци по лицето, врата и тялото или затруднения в дишането, докато прилагате лекарствения продукт ). Употребата на лекарството трябва да се избягва при болни, които са предразположени към алергии. Локалното приложение е свързано с растеж и развитие на бактерии и гъбички, особено дрожди.
Не бива да употребявате никой от Bivacyn лекарствените продукти повече от една седмица, освен ако Вашият лекар не прецени друго. Bivacyn не трябва да се употребява при пеленачета под пелените, тъй като пелената действува като покриваща превръзка, което значително може да повиши абсорбцията на двата антибиотика.

 

Специални предупреждения за употреба

Опаковката е под налягане. Тя съдържа озонов пропелант. Да се пази от източник на топлина и слънце. Да не се пробива или нагрява, дори когато е празна. Да не се пръска в съседство с открит пламък.

Огнеопасно !

Избягвайте контакт с очите

Бременност и кърмене


Кажете на Вашия лекар, ако сте бременна или смятате, че сте. Bivacyn трябва да се прилага само, когато е ясно показан, и то върху малки участъци за кратки периоди, поради риск от възможна системна абсорбция, свързана с локалното приложение.

 

Шофиране и работа с машини

Няма информация относно ефектите на лекарството върху шофирането и работа с машини.

 

Приемане на други лекарства

Кажете на Вашия лекар, ако взимате някое лекарство по или без лекарско предписание.
Ако едновременно използвате ототоксични и нефротоксични лекарствени продукти ( лекарства с увреждащо въздействие върху бъбреците или слуха ) като стрептомицин, канамицин, полимиксин В, Вие трябва да сте предпазливи, поради опасност от натрупване на токсични ефекти.

Противопоказни заболявания

Заместители / Подобни

Вносител

  • SANDOZ

Производител

  • SANDOZ

Фармакологична група

ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАНИ И ЯЗВИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.