top banner
Разпечатай

Пулмозим разтвор за небулизатор 2500 U (2.5 mg)/2.5 ml/доза x 6 дози

Pulmozyme nebulizer solution 2500 U (2.5 mg)/2.5 ml/dose x 6 doses
снимка на Пулмозим разтвор за небулизатор 2500 U (2.5 mg)/2.5 ml/доза x 6 дози
Добави в моя бележник Бележник

С рецепта

Какво е Pulmozyme?

Pulmozyme е синтетичен протеин, който разгражда излишната ДНК в белодробните секрети на болните от муковисцидоза.

Pulmozyme се използва за подобряване на белодробната функция при хора с кистозна фиброза чрез разреждане белодробни секрети и намаляване на риска от инфекции на дихателните пътища.

Pulmozyme може също да бъде използван за цели, различни от тези, посочени в тази листовка.

Важна информация

 

Да не се разрежда или смесвайте разтвора Pulmozyme с други лекарства в пулверизатора. Смесване на Pulmozyme с други лекарства може да доведе до промени в действията на лекарствата.

Ампулите на Pulmozyme не съдържат консервант. Веднъж отворен, цялото съдържание на ампулата трябва да се използва или изхвърли.

Pulmozyme трябва да се съхранява в хладилник 2 и 8 градуса по Целзий и защитено от силна светлина. Съхранявайте неизползваните ампули в алуминиево фолио. Pulmozyme трябва да се съхранява в хладилник, по време на транспортиране. Продължителността на излагане на медикамента до стайна температура, не трябва да превишава 24 часа.

Не използвайте Пулмозим ако сте алергични към някоя от съставките му.

Как да използвам Pulmozyme?

Използвайте Pulmozyme точно според указанията на Вашия лекар. Ако не разбирате тези насоки, посъветвайте се с Вашия фармацевт, медицинска сестра или лекар, за да Ви ги обясни.

Pulmozyme се прилага чрез вдишване, като се препоръчва използването на пулверизатор. Вашият лекар или фармацевт ще ви даде подробни инструкции за използването и поддръжката на пулверизатора.

 

Да не се разрежда или смесва разтвора Pulmozyme с други лекарства в пулверизатора. Смесване на Pulmozyme с други лекарства може да доведе до промени в действията на лекарствата.

Ампулите на Pulmozyme не съдържат консервант. Той е предназначен само за еднократна употреба. Веднъж отворен, цялото съдържание на ампулата трябва да се използва или изхвърли.

Не използвайте разтвор Pulmozyme, ако е мътен или с променен цвят. Изхвърлете всички неизползвани Pulmozyme след изтичане срока на годност, отпечатан върху ампулата.

Pulmozyme трябва да се използва редовно, за да получите максимална полза.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Използвайте пропуснатата доза веднага щом се сетите. Ако обаче е почти време за следващата доза, пропуснете дозата, която сте пропуснали и да използват само следващото редовно насрочена дозата според указанията. Не използвайте двойна доза.

Какво ще стане, ако се предозира?

Предозирането на Pulmozyme е малко вероятно да застраши живота. Ако се подозира предозиране, свържете се с Вашия лекар, болница, първа помощ, или за контрол на отравянията център.

Симптомите на предозиране Pulmozyme не са известни.

Какво трябва да се избегне?

Да не се разрежда или смесвайте разтвора Pulmozyme с други лекарства в пулверизатора. Смесване на Pulmozyme с други лекарства може да доведе до промени в действията на лекарствата.

Какви са възможните странични ефекти на Pulmozyme?

Ако получите някоя от следните сериозни нежелани реакции при прием на Pulmozyme, потърсете спешна медицинска помощ или се свържете незабавно с Вашия лекар:

алергична реакция (затруднено дишане; затваряне на гърлото; подуване на устните, езика или лицето, или копривна треска);

повишена затруднено дишане;

болки в гърдите; или

треска.

По-малко сериозни нежелани реакции могат да бъдат по-вероятно да се появят при употребата на Pulmozyme. Говорете с Вашия лекар, ако получите някоя от следните нежелани реакции:

промяна на гласа;

възпалено гърло;

обрив;

ларингити;

зачервяване на очите, дразнене или възпаление; на

запушен нос или освобождаване от отговорност.

Нежелани реакции, различни от тези, изброени тук също може да се случи. Говорете с Вашия лекар за всяка нежелана реакция, която изглежда необичайно.

Използва се при заболявания

Противопоказни заболявания

Заместители / Подобни

Вносител

  • РОШ БЪЛГАРИЯ ЕООД

Производител

  • Roche Pharma AG

ATC класификация:

R05CB13 – ДОРНАЗА АЛФА (ДЕЗОКСИРИБОНУКЛЕАЗА)
R05CB МУКОЛИТИЦИ
R05C ЕКСПЕКТОРАНТИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОМБИНАЦИИ С ПРОТИВОКАШЛИЧНИ СРЕДСТВА
R05 ПРЕПАРАТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КАШЛИЦА И ПРОСТУДНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
R ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА

Фармакологична група

МУКОЛИТИЦИ И ЕКСПЕКТОРАНТИ

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.