top banner
Разпечатай

Съдова хирургия в УМБАЛ Пълмед

14.06.2016 | Автор: Здравен Портал
снимка на Съдова хирургия в УМБАЛ Пълмед

Млад, отговорен, амбициозен и високо мотивиран екип, стремящ се да предложи на пациентите най-съвременно лечение, съобразено с последните тенденции в световен и национален мащаб започва да работи на територията на отделението по Съдова хирургия в пловдивската болница МБАЛ "Пълмед", съобщиха от лечебното заведение.
В звеното се лекуват пациенти с периферна артериална болест (атеросклеротични стеснения или запушвания)- на артериите на долни и горни крайници, стеснение на сънните артерии, аневризми и запушвания на абдоминалната аорта по методите на отворено оперативно лечение, ендоваскуларно лечение и хибриден (комбиниран) подход. Отделението разполага с операционна зала, оборудвана с ангиографски апарат и позволяваща интраоперативна ангиография или изцяло ендоваскуларно лечение. Извършват се и операции за разширени вени по класическата методика в комбинация с някои съвременни методи за миниинвазивно лечение.
"Освен това се надяваме в най-скоро време да можем да предложим и друг модерен и по-малко травматичен метод за съвременно лечение на пациенти с хронична венозна недостатъчност и разширени вени - радиофреквентна аблация, комбинирана с оперативно миниинвазивно лечение -минифлебектомия по Мюлер. Така ще сме в състояние да предложим отличен функционален и естетически издържан краен резултат", коментира завеждащ отделението д-р Николай Михайлов, който се завръща в България след специализация в един от четирите водещи съдово - хирургични центъра в Лондон, Великобритания -Royal Free Hospital.
В звеното на пловдивската болница се извършва конструиране на артериовенозни фистули, имплантиране на временни и постоянни катетри, имплантиране на артериовенозни протези за хемодиализа на болни с бъбречна недостатъчност, както и имплантиране на портове и катетри за химиотерапия.
"Разполагаме с възможности за компютър-томографски артерио-и венографии, доплер-ултразвуково изследване на пациенти и извършване на консултативни прегледи за нуждите на ТЕЛК съвместно с диагностично-консултативния център на Пълмед", допълва съдовият хирург.


right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2023 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.