top banner
Разпечатай

Благотворителен крос "Спри рака" в Пловдив - 22 май 2016 г., 10 часа - Гребната база

11.05.2016
снимка на Благотворителен крос
Сдружение „STOP CANCER / Спри рака“ заедно с Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св. Георги“ организират масов благотворителен крос „STOP CANCER“  на 22 май т.г. от 10 часа на гребната база за пръв път в Пловдив. Апелът в мотото на кроса, както и набраните средства са ориентирани към болните със злокачествени кръвни заболявания.
Тридесет процента от смъртните случаи са следствие на някои поведенчески и хранителни рискове: индекс на висока телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на активност, тютюнопушене, употреба на алкохол, липса на профилактика. 
Ракът не е присъда, а само диагноза и той е лечим!
В сдружението има хора от различни професии и възрасти – хора, които имат отношение и могат да помогнат. Хора на изкуството като Елена Димитрова и Емануил Синджирлиев – професионални балетисти от Ансамбъл Тракия, които чрез фолклора и българските хора Лекуват , Соня Станкова - чийто фотографии и изложби освобождават Духа на човек, хора от бизнеса като Таня Щерева и Милена Христова, които освен че създават продукти за хората и ги правят красиви, създават уют и приятна атмосфера за отдих и работа, финансират и подпомагат всички мероприятия на сдружението, адвокат Ваня Стайковска, която намира най-правилните решения в сложната материя на законите и дава професионални и точни съвети, Станимир Симеонов – спортистът, който много упорито приобщава все повече хора да тичат или ходят, да се движат – защото Движението е Живот, Росица Касабова като инициатор и минала през диагнозата и лечението, собственик на Вила Винифера и много, много  доброволци.
От другата страна – проф. Стефан Горанов и неговият екип. Професионалистът, който лекува и реално спасява човешки животи, който от месец октомври 2015 г. в университетската клиника по  хематология  въведе съвременен начин за лечение на злокачествените заболявания на кръвта – трансплантация на хемопоетични стволови клетки. За кратък период от време успешно трансплантира 6 пациенти, в напреднала фаза на предтрансплантационна програма  включи още 7, а чакат още толкова много… Човекът и професионалистът на когото Може да се доверите. Пловдив е най-новият център на трансплантационната карта на Европа! А неотложният ремонт на остарялата клинична база, както и технологичното дооборудване и консумативи за сектора по трансплантация изискват значителен финансов ресурс и ограничава броят на лекуваните пациенти.
Идеята е кросът да стане ежегоден и традиционен за Пловдив! Известни са десетки други подобни спортно-обществени прояви по света, които не само служат на хуманната кауза, но и са превърнали своите градове домакини в емблематични в борбата със злокачествените заболявания.
Участието в такъв крос-ходене е признак на изключителна хуманност и съпричастност към проблемите на онкоболните. Това е Крос на Добрите сърца, Крос на смелите, Крос на благородните, Крос на Победителите. Всяка стъпка е прогрес!
Това  е само успешен повод повече хора да обърнат внимание и активно се включат в справянето с проблема, защото информацията и знанието е най-успешното оръжие в нелеката битка за живот.
Всеки избира какъв да е пътя ! Ние избираме – Живот!
Повече информация на www.stopcancer.bg !
Очакваме Ви !

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.