top banner
Разпечатай

Комуникационна кампания за повишаване на информираността за противогрипна ваксинация

24.09.2015
снимка на Комуникационна кампания за повишаване на информираността за противогрипна ваксинация
Противогрипната ваксина не позволява да разпространяваме вируса сред пациентите от различни възрасти, за които се грижим.

СЕЗОННИЯТ ГРИП Е СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ!

Ако смятате, че не е, помислете отново, защото:

По преценка на Световната здравна организация (СЗО) грипът ежегодно засяга между 5 и 10 % от възрастните, и 20 до 30 % от децата, в резултат на което умират от 250 000 до 500 000 човека годишно, от тях 40 000 до 220 000 в Европа, и около 36 000 в САЩ.
Ежегодно грипът атакува до 1 на 10 възрастни и двойно повече деца.

Повечето усложнения и смъртни случаи са при хора, за които е най-вероятно да бъдат в контакт с медицински професионалисти: младите, възрастните, хронично болните пациенти и бременните.
Само в САЩ общото финансово бреме от преките медицински разходи за хоспитализации и прегледи от общопрактикуващия лекар се изчислява на повече от 10,4 милиарда долара всяка година. Към това трябва да се прибавят и непреките разходи - по-точно нетрудоспособност между 1,3 и 4,9 работни дни, в които възрастните отсъстват от работа, а децата от училище.

ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ ГРИП Е ВАЖНА, ЗАЩОТО:

Противогрипните ваксини вече ефективно предотвратяват грипа при 70-90% от възрастните и непрестанно се усъвършенстват.
Противогрипните ваксини вече спасяват ежегодно по 25 000 живота и предотвратяват възникването на милиони случаи на грип.
Повишеният ваксинален обхват води до редуциране броя на възможностите за заразяване.
Даже при сегашното ниско ваксинално покритие, ежегодно благоприятният ефект върху общественото здраве е 1,6 милиона предотвратени случая на заболяване и 25 000 спасени живота.
Противогрипната ваксина помага да предпазим себе си... но също не позволява да разпространяваме вируса сред пациентите от различни възрасти, за които се грижим.
right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.