top banner
Разпечатай

Руски учени създали лекарство срещу рак на гърдата

15.09.2015
снимка на Руски учени създали лекарство срещу рак на гърдата
Специалистите, създали лекарството, се надяват, че предклиничните и клиничните изпитания на препарата бъдат успешни!

Изследователи от корпорация BIOCAD са стигнали до етап на предклинични изследвания на препарат срещу рак на млечната жлеза. Специалистите на биотехнологичната компания смятат, че лекарството ще бъде ефективно при лечението на заболяването както на ранни, така и на по-късни стадии, съобщава самата компания.

В последно време са се появили множество препарати срещу рак на млечната жлеза, включително и средства за насочена терапия. Такива препарати блокират растежа и разпространението на раковите клетки, въздействайки върху рецептора HER2. Но в повечето случаи подобна терапия се оказва неефективна поради невъзприемчивост на тумора към лекарствени средства.

Разработеното от компанията BIOCAD антитяло се явява един от първите препарати, способни да преодолеят механизмите за формиране на устойчивост и да окажат ефективно действие върху нечувствителните към други препарати тумори.

Препаратът, разработен от изследователите на BIOCAD (Biopharmacentical Company), блокира едновременно два рецептора - HER2 и HER3 (голяма част от другите препарати блокират само рецептора HER2).

HER3, присъединявайки се към HER2, усилва растежа и метастазирането на тумора и прави неефективно прилагането на моноспецифични анти-HER2 антитела. По такъв начин препаратът притежава двойна специфика, което значително повишава неговата ефективност и позволява да се разшири областта на приложение.

Специалистите на компанията се надяват, че ако предклиничните и клиничните изпитания на препарата бъдат успешни, той ще излезе на пазара през 2020 година.
right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.