top banner
Разпечатай

Извадиха тумор от бременна жена в 6-тия месец

26.02.2015
снимка на Извадиха тумор от бременна жена в 6-тия месец
22-годишното момиче чака здраво бебе, след като извадиха голям тумор от десния бъбрек!

Бременна в шестия месец жена беше оперирана успешно в Клиниката по коремна хирургия на Националната онкологична болница. От 22-годишното момиче е изваден голям тумор от десния бъбрек. Образуванието е било с размери около 30/30см., съобщиха от здравното заведение.

Ако не е бил отстранен туморът би засегнал необратимо жизненоважни органи и би поставил пред сериозен риск живота на бременната жена, коментират лекарите.

Образуванието е било с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина. Така той е избутвал и притискал матката с плода в нея. Туморът е отстранен изцяло, като са отстранени и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало тромб в долната куха вена (най-голямата вена преминаваща през корема), което е наложило частично изрязване на стената на вената и отстраняването на тромба.

Операцията е извършена от комбиниран екип на Клиниката по коремна Хиругия и Клиниката по урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков.

Бременността на жената е запазена, като наблюдението на плода в следоперативния период не е показало патологични промени. Следоперативният период протече без усложнения. Пациентката е изписана в добро общо състояние, с всички шансове да роди здраво бебе.
right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.