top banner
Разпечатай

Флутасин таблетки 250 mg x 30 бр.

Flutasin tablets 250 mg x 30
снимка на Флутасин таблетки 250 mg x 30 бр.
Добави в моя бележник Бележник

С рецепта

Флутасин е лекарствен продукт, съдържащ флутамид. Флутасин (Flutasin) се използва за лечение на прогресирал рак на простатата. Флутасин е лекарство, което се отпуска по лекарско предписание и дозовият му режим се определя от лекар-специалист с опит в лечението на рак на простатата.



Състав:

Лекарствено вещество в 1 таблетка Flutasin: 250 mg flutamide.

Начин на приложение:

Продуктът се приема през устата !


Описание:

Флутасин е лекарствен продукт от т. нар. антихормони, използвани като противораково лечение, антиандрогени.
Флутасин се прилага за лечение на напреднал карцином на простатата, при който е показано потискане на ефектите на тестостерона.
• Като начално лечение - в комбинация с LHRH-антагонист;
• При хирургично кастрирани пациенти;
• При пациенти, които не са се повлияли от други форми на хормонално лечение или при пациенти, които не могат да толерират такова лечение.
Като компонент на лечението, използвано при локално прораснал B2-C2 (T2b-T4) рак на простатата Флутасин е индициран за намаляване обема на тумора, за усилване на контрола върху тумора и за удължаване на периода на ремисия; при обемни тумори, ограничени в простатата (стадий B2 или T2b).

Как се прилага:

Препоръчителната доза е една таблетка три пъти дневно, на интервали от 8 часа. При прилагането на продукта като начална терапия в комбинация с LHRH-агонист, с оглед да се намали тежестта на "феномена начално засилване на туморните симптоми" е препоръчително прилагането на Флутасин преди, а не по време на приема на агониста. По тази причина лечението на Флутасин трябва да започне поне три дни преди началото на терапията с LHRH-агонист.
При овладяването на локално прораснал рак на простатата се препоръчва прилагане на една таблетка от 250 мг три пъти дневно. Прилагането на Флутасин трябва да започне три дни преди началото на терапията с LHRH-агонист. Прилагането на Флутасин и LHRH-агонист трябва да започне осем седмици преди започване ан лъчетерапия и да продължи по време на целия курс /обичайно около 8 седмици/ т.е. в продължение на приблизително 16 седмици.


Опаковка:

Flutasin 30 таблетки в бутилка от тъмно стъкло и запушалки от синтетичен каучук (запечатани), по 1 бутилка в картонена кутия.
    Flutasin 90 таблетки в бутилка от тъмно стъкло и запушалки от синтетичен каучук (запечатани), по 1 бутилка в картонена кутия.

Използва се при заболявания

Заместители / Подобни

Вносител

  • АКТАВИС ЕАД

Производител

  • SINDAN PHARMA

ATC класификация:

L02BB01 – ФЛУТАМИД
L02BB АНТИАНДРОГЕНИ
L02B ХОРМОНАЛНИ АНТАГОНИСТИ И СРОДНИ ВЕЩЕСТВА
L02 ЕНДОКРИННА ТЕРАПИЯ
L АНТИНЕОПЛАСТИЧНИ И ИМУНОМОДУЛИРАЩИ СРЕДСТВА

Фармакологична група

ПРОТИВОТУМОРНИ СРЕДСТВА

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.