top banner
Разпечатай

Среща на генетици в Пловдив

08.09.2017
снимка на Среща на генетици в Пловдив

Какви са възможностите на човешките гени и кои са най-новите постижения на медицинската наука в диагностицирането и профилактиката на редките болести и социално-значимите заболявания – отговорите и тенденциите ще бъдат представени на XII-ия Балкански конгрес по генетика на човека, който ще се проведе в Пловдив от 8-ми до 10-ти септември. Успоредно с конгреса ще протече и VIII-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци. Събитията са под патронажа на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание.

По време на пленарните сесии ще бъдат представени най-новите изследвания и постижения в дисморфологична генетика, онкогенетиката, неврогенетиката, репродуктивната генетика, фармакогенетиката, имуногенетиката, пренаталната генетика и други редки и социално-значими болести. Други акценти на проявите са развитието в биоинформатиката и технологиите, както и приложението им в масовата медицина.

В конгреса тази година ще вземат участие над 350 специалисти, от които 80 лекари и научни работници от чужбина. В рамките на трите дни ще бъдат изнесени 80 лекции и над 100 постерни презентации, които ще демострират значимостта на генетиката в човешката патология и възможностите, които тя дава за диагностициране и лечение на все повече заболявания.

Постиженията на геномната медицина се дължат на ускореното развитие и въвеждането на новите технологии. Учените у нас първи въведоха в Балканския регион последно поколение технологии и техника за анализ на генома и методи за изследване на ембриони, получени при ин витро процедури. Тази година български учени ще изнесат резултати от своите изследвания, свързани с генома на българите, прабългарите и траките.

Тази година XII-ят Балкански конгрес по генетика на човека ще се проведе съвместно с VIII-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци в „Гранд хотел Пловдив“.

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.