top banner
Разпечатай

СЛЕД СПОЛУЧЛИВО ТРАНСПЛАНТИРАН БЪБРЕК В ГЕРМАНИЯ, НЕВРЪСТНИЯТ БАЙРАМ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА УСПЕШНО

16.07.2017
снимка на СЛЕД СПОЛУЧЛИВО ТРАНСПЛАНТИРАН БЪБРЕК В ГЕРМАНИЯ, НЕВРЪСТНИЯТ БАЙРАМ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА УСПЕШНО
На 22-ри юни в детската университетска клиника в град Тюбинген, Германия беше успешно трансплантиран бъбрек на малкия Байрам. Той е на 9 години. Семейството му изпадна в затруднение да лекува Байрам, след като  от Министерството на здравеопазването отказаха да разпишат формуляра за пътуването. Отказът дойде, въпреки че имаше разрешение за финансиране на трансплантацията в чужбина. Оправданието на отказа се основаваше върху възможността такава операция да се извърши в България. 
Случят на Байрам беше огласен и последва очакваното одобрение за лечение на Байрам. На 27-ми март той отпътува за Германия, придружаван от дядо си и от своята баба, която е донор на бъбрек.    
След  трансплантирането на бъбрека, Байрям се чувста добре, храни се нормално и пие вода. Донорът на бъбрека – баба му Селима Али, съще е в добро здраве. Тя изрази своята благодарност на немския лекарски екип, както и на българските лекари и на д-р Тинка Троева - директор на „Фонда за лечение на деца“.
Макар и само на 9 години, Байрям вече мечтае като порасне да стане лекар, за да се грижи за здравето на нуждаещите се.
В следващите дни малчуганът ще бъде подложен на контролни прегледи в Германия. А след завръщането си в България, ще бъде преглеждан регулярно от специалисти.

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.